Lördagssamtal

Igår kväll tog vi oss till favorit restaurangen och åt grillade pilgrimsmusslor. Väl hemma igen somnade ett par av oss i soffan så kvällen liksom försvann lagom till att kvällens film blev spännande. Så var det lördag igen och några i familjen har valt att ta sovmorgon, rättare sagt fyra av fem. En av fem sprang en trail run på 13 km vid 7 tiden i morse i regnet, frivilligt. Inte jag! Klockan 11 kom den sista prinsessan mittimellan ner för trappan efter ett antal väckningar och gående frukost har serverats sedan 9.30 när löparen kom hem. Vi skulle behöva en lördag till varje vecka då vi faktiskt gör något vettigt och kanske till och med börjar med att äta frukost tillsammans. Familjen faller samman i tidsrymden, alla går omlott, sitter i olika rum, vid olika tv apparater, ligger i olika soffor men musik i öronen för att på något sätt försöka återhämta sig från veckan som varit. Och för att inte ryka ihop, alla barn verkar ha ärft mitt morgonhumör. Framåt eftermiddagen på söndagen brukar alla samlas igen, göra en ansats till att umgås och faktiskt hålla en normal ton.

Hittills idag har konversationen begränsat sig till detta:

Vill du ha pannkakor? (jag) Kanske. (S) Bestäm dig (jag) OK, kanske, eller… mmmmnn (S) Gissar att det är ett ja och gör pannkakor. Får en kaffekopp och två kokta ägg av Brjann. Telefonen ringer och jag pratar i 35 minuter med min syster. Vad länge du pratade, har du några ord kvar?(S) Jag var tvungen att titta på golf hela tiden. Vem satte på golf på tvn?(S) Jag (Brjann), men du kan byta så går jag upp och tittar. Brjann försvinner upp med kaffekoppen. Ett barn till vaknar. Vem satte på Jetssons? (J) Jag (S) BYT! Det måste finnas någon amerikansk fotboll att titta på. (J) Caroline, NU MÅSTE DU GÅ UPP. (Jag) JAaaaaaaaaaaaaaaaa kommmmmer!!mummel, mummel, ev några fula ord(C) Caroline sitter kvar i trappan i 20 minuter innan hon orkar ta de sista stegen ner. När börjar Johannas match? (C) Om två timmar. (jag) S***, hur ska jag hinna vakna och äta (C). Jag flyttar mig till nästa rum för att svara på några mail och är fullkomligt slut efter den uttömmande konversationen. Tur att vi har hela dagen på oss att ta oss för något.

Dagens plan: Alla ska tala i vänlig ton (inkl vuxna) lagom till Johannas fotbollsmatch kl 14.30 och alla ska följa med och titta. (Sofia har blivit lovad en okänd summa dollar i quarters för att dra i alla spännande automater med plastgubbar och radioaktiva tuggummin under matchen. Men det räknas inte som muta om det är växelpengar.)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s