Badolja

En bekant berättade för mig i morse att hon hade fått ny fin badolja i present och hon var så glad över det. Badolja, verkligen… Jag har aldrig förstått mig på badolja. Jag gillar att bada. Att bada i badkar ligger nog på min tio i topp lista av saker att göra i hemmet, om man nu skulle ha en sådan lista. Riktigt rykande varmt ska det vara och helst med en pocketbok i närheten. Att man inte ska ha sin Zune med sig i badet har jag lärt mig den hårda vägen. Även om man inte doppar den så blir det ju lite ångigt och varmt för små elektroniska apparater. Men badolja… det är ju rent livsfarligt och tidsödande. Har man badolja i karet så är det ju en otroligt kort njutning. Visst blir kroppen mjuk och kanske också doftande men det går ju inte att tvätta håret. Då ska man upp ur vattnet och in i duschen för att tvätta håret och ev sedan tillbaka igen. Eller? För att inte tala om halkrisken. Jag är usel på att städa och “glömmer” att torka ur badkaret om det varit olja i det. Tänk då hur det kan bli om man sedan kliver i dagen efter. Swisch, så ligger man platt i karet och kanske med en bula på huvudet. Jag tar nog en skrynklig och torr kropp mot oljigt hår och bula i pannan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s