Ett ängsligt folk

En undersökning har gjorts av Trygg Hansa och RSA för att ta reda på vad svenskar och bla kineser, polacker  och argentinare är rädda för. Polackernas topprädsla är rattfylla. Rädda för att åka fast eller rädda för att bli påkörda av någon som kör full, jag vet inte? Svenskarna är rädda för stora saker som miljöförstöring och klimatförändringar. Känns det inte lite stort på något sätt? Svenskarna ska på något sätt alltid vara så allvarliga. Ett allvarligt och ängsligt folk. Kända för att tro att de skulle kunna bli smittade av galna kosjukan genom att klappa en ko. Britterna däremot är rädda för asocialt beteende. Det kanske kan förklaras genom att Mr Bean och Mr Faulty kommer från England. Jag måste erkänna att jag håller mer på britterna här, jag är nog mer rätt för knäppskallar än miljöförstöringar.

Kineserna är rädda för jordbävningar och farliga ingredienser i maten. Det är ju inte roligt att bo ett område där det är risk för jordbävningar, det kan jag verkligen förstå att man är rädd för. Innehållet i maten kan ju vara riskfyllt på olika platser i världen. I ett land där man äter gräshoppor och hund så funderar jag på vad man kan vara rädd för mer.

Svenskar bland de mest oroliga i världen – DN.SE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s