En signerad servett

Det har varit en lång, händelserik helg men söndagen har precis börjat. Svenska skolan i Seattle ordnade en nätverkskonferens för lärare/rektorer/styrelse från nordamerikas västkust och några skolor från midwest. Vi hade turen att inte mindre än fem riktiga svenska föreläsare flög hit från Stockholm och Göteborg för att upplysa oss om hur livet ser ut på andra sidan. Det hela avslutades med en god middag med utsikt över vatten, skyskrapor och Space Needle. Seattle visade sin bästa sida, hyacinter och påskliljor som blommar, blå himmel och sol som glimmade mot vattnet. Nu är det söndag morgon och alla föreläsare och inresta sköter sig själva och konferensen är officiellt över. Det var otroligt lyckat och intressant. Det känns som jag har varit borta från Sverige länge, mycket längre än tre år. Men med resultatet i handen måste jag säga att jag jobbar tillsammans med otroliga svenskar och vi har en unik skola. Svenskare än svenskast. Min bordsherre sa att han slogs av att vi svenska lärare här är så positiva och har så mycket mer energi än lärarna som jobbar i Sverige. Nu jobbar vi ju inte heltid och gnatar på varje dag men jag tror nog faktiskt att det ligger lite i det han sa. Vi har ju tur som bor här och samtidigt kan jobba med det vi kan och vill. Flera av våra konferensdeltagare konstaterade att Seattle är så långt bort man kan komma från Sverige. Det ligger verkligen på världens ände. 

Livet fortsatte snurra på när jag var blev matad med uppfriskad kunskap om lärarlegitimationer, engelskan i svenskan och ordböcker på nätet. Barnen hade alla en dag i flygande fläng och Brjann körde över bron ett antal gånger för att få ihop kalas, tävlingar och mat. Han började med backträning och föreläsning om mental träning. Det sista skulle jag verkligen behöva. C tävlade för första gången på länge och kände sig otroligt nöjd med resultatet och slutade på 5e plats. J lyckades köpa sig en ny guitarr med sin musikaliska pappas hjälp. S var på kalas och bowlade. På banan bredvid bowlade Matt Hasselbeck, Seahawks quarterback, en av stadens absolut coolaste killar. Hon är nu lycklig ägare till en signerad servett som idag ska ramas in.

Nu fortsätter söndagen. Brjann är ute i skogen och knatar, två barn äter frukost och tittar på Indiana Jones, det tredje sover och jag ska värma på kaffet och slå en signal hem till mina päron.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s