I morgon blir det rejält rågbröd

Matar den ilskna, brunfärgade rådsurdegen och ser fram emot morgondagen. Imorgon är den färdigmatad och då ska det bli bröd. Till dess får det duga med fibriga havretekakor med jäst från vanliga affären och lite gott nybakat knäckebröd med massor av frön och jox på. Jag fick godkänt av den allra mest kräsna fröken C i morse, nästan lika goda tekakor som Pågens fiber variant. Du måste skämta. Pågens! Dussinbröd, varmjästa utan mänsklig värme och omtanke. Uppfattningen om svensk mat börjar bli lite snedvriden.

Under eftermiddagen bär det av till IKEA för inköp av vaniljsocker för att det ska rullas chokladbollar i skolan. Visst skulle det funka att blanda eget vaniljsocker med stång men ska det vara så ska det vara. Det är matte på hög nivå, allt ska mätas och blandas, räknas om från deciliter till cups och sedan rullas. Och sedan ska resultatet ätas upp. Så går det till när det är mattevecka.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s