Och regnet det bara öser ner

Blodtrycket fullkomligt kokar upp till maxnivå och regnet öser ner. Eller det är nog en underdrift i båda fallen. Skulle det kunna ryka ur öronen som på tecknad film så skulle mina öron brinna. Och regnet – ja ni, det slog alla rekord idag. Det måste finnas något ord för det på svenska men just det ordet kommer jag inte på. Det hällde ner, skyfall a la monsun, blött så inåt skogen. Då passade J och jag på att åka till IKEA i bästa rusningstrafik vid 16.45 snåret. Bra drag! Trafiken stod mer än stilla, den gick nästan baklänges. Poliserna, ambulanserna, bärgarna och brandbilarnas blåljus duggade tätt. Det är inte lätt att hålla avstånd när sikten är lika med noll. Det tar i runda slängar 25 minuter att åka dit, idag tog resan 1 timme och 43 minuter exakt. Jag började redan efter 8 minuter få panikkänslor och törstattack. Riktig nybörjarvarning att åka iväg utan kaffe och utan proviant. J textade lite, facebookade lite och bytte låtar på zunen. Jag svor över alla idioter som som körde in framför och försökte komma före i kön. Risiga bilar med klistermärken med dåliga skämt och Jesus ord. Ingen ska in framför mig inte. Hybriden gick på högvarv och jag var innerligt tacksam att jag tankade innan jag åkte ut på motorvägen.

Vi kom fram tillslut och vi lyckades handla en blå säck full med korv, kaviar, sirap och vaniljsocker. Vilka skatter man hittar på IKEA! Men… vi har en fundering… Kära IKEA Seattle – var ligger Smäland? Herrejösses, ta en språkkurs!

IMG_0698

Väl påväg tillbaka ringer maken och frågar om middagen. Vid det här laget har jag tunnelseende för att jag är kraftigt hungrig. Han förstod allvaret och säger att han fixar maten. Men… fläskkotletter gott folk. Det är inte att leka med när man har en nära döden upplevelse för att hungern knackar på pannbenet så hårt att man funderar på att köra med huvudet lutandes mot instrumentbrädan. Vi är fortfarande gifta trots att jag fick hjälpa till med maten framåt 19.45 tiden på tisdagskvällen. Close shot! Och nu känns allt vackert och blommande igen. Tänk vad lite mat kan göra för äktenskapet!     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s