Slainté!

I ett land där man knappt firar påsk och julen är inskränkt till ett 24 timmars maraton så firar man den stora dagen St Patricks Day stort. Här klär man sig i grönt, färgar sina floder och ser dagen som en bra anledning att dricka lite för mycket. På Irland är St Patrick’s Day mer en religiös högtid och dricker det gör man ju ändå. Anledningen att man klär sig i grönt var därför att man ansågs bli osynlig för leprechauns, pysslingar. Den traditionen är stor här så jag gissar att man är fruktansvärt rädd för pysslingar.

Legenden säger att man ska pussa The Blarney Stone, det ger lycka och välgång för det kommande året. Har man inte möjlighet att närma sig The Blarney Stone så är det näst bästa att kyssa en äkta irländare, därav uttrycket “kiss me, I’m Irish. Så nu måste jag ut och hitta en irländare att kyssa innan mörkret faller.

Slainté! 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s