Jag är bra konstig

Imorse när övriga sov eller knallade runt i morgonrock packade jag ihop mina kritor och blyertspennor. Lagom till att pannkakorna blev gyllenbruna i pannan svängde jag in till storstan för att jobba på skolan. Över bron och på nästa motorväg och min avfart var avstängd. Ehh, det visste jag ju men hade förträngt det. Tursamt nog så hann jag i god tid och packade upp och tog emot barnen. Idag var det ganska mycket kaos i min klass, skrattigt eller pratigt kanske man kan säga. Det var ett par veckor sedan vi träffades och sommaren närmar sig. Det var mycket ålande på stolarna. Efter ett par timmar satt vi ner på golvet och pratade varför det blir så pratigt och några av barnen föreslog att jag skulle ta i med hårdhanskarna, göra en time-out eller skicka ut pratmakarna. Men så funkar inte jag, jag har svårt att skicka ut och bestraffa. Du är bra konstig du fröken var det en av mina elever som sa. Ja men tack. Konstig kan jag gärna vara. Och när vi satt där på golvet, hela klassen och jag så kunde vi ju ha hört en knappnål falla. Alla lyssnar och pratar i tur och ordning, räcker upp handen och anstränger sig och tänker ut bra ord på svenska. Vilka goa ungar! Jag tror inte att barnkroppar är gjorda för hårda stolar och höga bord. Det blir så svårt att koncentrera sig och lyssna när man är omgiven av plast, brunt och fult. Jag tror nog att golvet är bättre.

På eftermiddagen hann jag bara som hastigast åka på SWEAs Vårsalong och vilken salong det var! Gulliga, rara Sweor som målat, grejat och bakat. Så ledsen att jag inte hann stanna längre. Duktiga ni!!

Senare på eftermiddagen var hela familjen på bio. Den var lång. Den var lite seg. Vattenflaskan blev uppdrucken snabbt. Popcornhinken tog slut tidigt. Jack Sparrow/Johnny Depp var helt OK men vuxenkroppar gillar inte heller att sitta stilla länge.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s