Läxor suger

Det har varit dåligt med uppdateringar från det brungråa huset. Det är stiltje, kromosomerna verkar inte funka ihop med synapserna eller något sådant. Ibland är det annat som ska hinnas med. Under maj slår det till, allt ska hända och lite till. Skolan ska avslutas, det ska campas, det ska dekoreras inför cermonier och vårvädret verkar ha kommit hit och då ska vi alla hinna tävla lite. Det är vår nya hobby, tänja gränser och plåga sig lite. Det har självklart rört på sig men datorn har varit mer eller mindre avstängd under hela helgen. Vi hade en riktig långhelg, vi firade Memorial Day och barnen hade en extra ledig dag från skolan. Det tackar vi för. Vad vi har gjort kan jag inte riktigt minnas. Lite mat, vänner, volleyboll, cykellopp och löpning. Några rejäla sovmornar blev det också. Igår var det en dag att minnas för Brjann. Det var cykellopp, Seven Hills of Kirkland, 100 kilometer på cykel. Det sätter ju sina spår. Idag flåsade han mig i nacken när vi var ute och sprang, benen var lite stela.

Konversationen vid middagsbordet var lite vild idag, det hettade till. Middagen var som vanligt sen efter klättring, volleyboll och Boot Camp. Trötta barn och föräldrar. Det bruna riset flög ur arga munnar. Ingen ville göra läxan. Läxor är skit. Läxor suger. Prov suger. Det trappas upp varje dag innan skolan slutar till midsommar. Och alla är dumma i huvudet, ungefär, nästan. Jag kunde ju inte annat än att hålla med, jag hatar läxor och prov. Jag kommer ihåg hur otrevligt det kändes att slå upp böckerna efter maten och träningen, då vill man ju bara sträcka ut kroppen i soffan. Jag skulle inte hålla med enligt min make, man måste ju hålla masken. Men summan av kardemumman är att man kan hata alla läxor men man gör dessa ändå. Så enkelt är det. Men hur kul är det att lära sig 150 ord på grekiska och latin utantill? Och vem tycker egentligen att Hemmingway är bra? (jag) Just nu förhalar vi. En vuxen man håller på att go bananas, hans gpsklocka har lagt av och han försöker skaka liv i den inför tävlingen i helgen. Ett barn modell yngre bakar glutenfria chokladmuffins. Två barn, modell äldre är ute och slår på en volleyboll. Fram och tillbaka, fram och tillbaka, fram och tillbaka… Jag skulle gissa att de kommer in snart och tränar på sina grekiska ord. Det börjar bli mörkt och då kanske man får höra några coyotes yla. Då kommer alla in…    

IMG_0911IMG_0910

Till helgen blir det s’mores. Extra gigantiska marshmallows är införskaffade.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s