Sommaren är här

Måndag eftermiddag och alla barn är redan nu utmattade och vill att veckan ska vara slut. De får rapporer från olika håll att skolan snart är slut i Sverige och här har vi långt kvar. Dessutom har värmen har äntligen kommit, solen visar sig då och då, temperaturen börjar dra sig upp emot 18-20 grader. Vem vill gå i skolan då? Det är faktiskt väldigt vackert här just nu. Djupblå himmel, glimmande vatten, syrenen blommar, det flyger tussar av cottonflowers på himlen och båtarna ligger och guppar i sjön. Men läxorna ska göras och biffstroganoffen ska lagas… den gravade laxen är klar att avnjutas på en liten smörgås och jag tror att jag ska göra en rabarber och jordgubbs paj som kan avnjutas ute till kvällskaffet för att fira nationaldagen.

Nu väntar vi på den svenska sommaren.

Men först ska vi fira svensk midsommar på San Juan Islands.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s