Lugnet efter den mentala stormen

Fyra timmar efter mitt mentala kaos, meltdown, psykiska mos sitter jag i ett ganska prydligt arbetsrum. Jag tog mig samman, sköljde ner en minimal tablett med en dubbel espresso och började städa och rensa upp efter skolåret 2010-2011. Smärtstillande på alla sätt, både fysiskt och psykiskt. Det är nog så att när man inte har apont så mår även själen bättre. Nu känner jag mig ganska nöjd trots ett par smärre olyckor på vägen. En stor mugg kaffe var i vägen för min enorma attiralj på högern och tippade ner från skrivbordet. Efter ihärdigt uppsugande och tvättande finns det nu ett minne av den här dagen i form av en stor kaffefläck på den heltäckande mattan. Sådant händer och det hade ju kunnat varit betydligt värre. Jag tippade även ut min lunch på köksbänken. Men eftersom 5 sekundersregeln nyttjas i detta hem så löste det sig riktigt bra. Jag tror att jag skrämde bort hela familjen för de smyger förbi då och då utan att på något sätt störa eller kommentera. Det är ganska ovanligt att jag får husera fritt med musiken på hög volym. Mitt musikval brukar ofta vara något som alla i familjen känner att de har rätt att spydigt kommentera. Idag har jag njutit av en kombination av 50cent, Shakira, Lisa Ekdahl, Springsteen, The Pogues, Pavarotti, Diddy, Seal, Sinatra och Mr Kontant. Nu känner jag mig redo att ta tag i nästa skolår och ser fram emot att få en grupp med betydligt yngre barn än vad jag har haft de senaste åren, 15 barn födda 2006. Jag måste raskt räkna baklänges och året känns mer som en hyfsad årgång på en halvdyr vinflaska än skolmogna barn. 

Happy Fathers Day och jag ber att få tillönska en riktigt skön söndagskväll!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s