540 lunchväskor

Nu har jag officiellt tillagat och packat skolårets sista lunchväskor. 540 lunchväskor! 540 smarriga packningar med näringsriktig mat. 540 funderingar på vad som ska i väskan. Pust! Som svensk kan det ju kännas ganska charmigt med egen lunch i lunchväska. Som utlandssvensk så tog det ca tre veckor innan vi saknade skolmaten i svenska skolan. Kalla pankisar och pastasallad i oändliga variationer känns inte jätte exotiskt framåt oktober när hösten kommer. Valet ligger mellan skolans pizzaslice och chokladmjölk eller hempackat. För oss är det inget val eftersom alla tre har problem med allergier och då bjuds det inte på något alternativ. Varken pizzan eller chokladmjölken funkar. Samtidigt så vet vi vad barnen äter och kan på alla sätt påverka deras matvanor.

På tisdag och onsdag är det halvdagar och då bli det lunchrestaurang. Smaka på den ni, en lat mor som tar sina barn på restaurang. Utan att känna dåligt samvete. Och eventuellt blir det drink före maten och kaloririk efterrätt för att riktigt fira 540 näringsriktiga lunchväskor.

IMG_0499

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s