Doing the blog again

Filmjölk och rågfras till frukost. Lite småförkylda och ruggiga. Nu är vi tillbaka. En lång dags färd mot natt. Färja från Grenå, Danmark och sedan en snabb tur genom södra Sverige med Uppsala som mål. Körandes i en hyrbil från Statoil med okänd och ganska svag motorstyrka, drog vi oss sakta upp mot Mellansverige och mötte både älgar och rådjur längs vägen. Packningen var konstigt nog enorm och gick upp hela vägen mot taket och sikten var lika med noll. När tre mellanstora barn ska sitta tillsammans i ett baksäte kan det gå både lite si och så men med facit i hand så klarade vi detta också. De har blivit lite bortskämda med stora bilar och breda motorvägar så att sitta i en normal svensk familjebil känns som ett straff. Innan Nyköping var det kramp både här och där, då blev det chaufförsbyte, Ramlösa och lattepaus. Eller latte är ju synd och säga, en Starbucks hade ju suttit fint. Dagen hade kantats av diverse intag av onyttigheter som sura vingummin, räkmackor med majonäs och korv. Det kändes skönt att sträcka ut benen. Vi rullade in i Uppsala 00.45 och tog en nattmacka innan vi stupade. 

Vi har haft en trevlig vecka i grannlandet Danmark. Vi åkte via Varberg och stannade en natt i Varbergs fästning innan vi rullade på färjan till Grenå. I Nimtofte, ca 20 km från Grenå, samlades alla 37 släktingar och ingifta för en vecka tillsammans. Islänningar, svenskar och inresta Seattlebor under ett tak. Men taket var stort, huset räckte mer än till och blev över. Barnen har legat i poolen, spelat spel, läst böcker och roat sig med kusiner och sysslingar. Några dagar på Djurs Sommarland har tillfredsställt åkbehovet för resten av året. Det blev några riktigt trevliga dagar i både solsken och ösregn. Vi började och avslutade veckan med korv från Pölsemannen i Grenå, riktig god korv från en alldeles vanlig korvmoj. Det är svårt att slå. Jag har även avverkat 1500 sidor svenska kriminalromaner och jag gissar att behovet snart är tillfredsställt. Jag var tvungen att införskaffa en sista pocket på färjan för att klara resan hem. På måndag blir det till att frossa på bokhandeln. Det gäller att avverka så många böcker som möjligt och stilla behovet så det inte blir så tungt i resväskan hem.

Datorn har sparkats igång och går på livsuppehållande åtgärder i form av sladdar. Det som kan rengöras är rengjort och nu håller jag tummarna att den överlever Sverigeresan med livet i behåll.

 

IMG_6043IMG_6062IMG_5946IMG_5968IMG_6210

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s