Idag har vi fyllt kylskåpet med lokala varor

Solen har inte riktigt kommit fram idag trots att jag var uppe redan klockan 4 och spanade mot evigheten. Och inte vill man ju chansa och sätta sig upp mot evigheten så jag klädde på mig och gick ner och gjorde mig en latte och en till faktiskt. Alla sov förvånansvärt bra i natt. Kanske beror det på att det inte är några skällande grodor vid våtmarken just nu. Första barnet kom upp 6, nästa 9 och det sista och allra största vid 11. Vid sextiden serverades glutenfria amerikanska pannkakor som badade i lönnsirap sedan drog jag till gymmet för att vara lite social. Skönt att vara tillbaka och roligt att träffa några svettbästisar. Därefter flöt dagen på som en helt vanlig ledig dag. Sofia bakade lite brownies, vi handlade många kassar mat, åt lunch och vilade lite på maten. Jag smet iväg för en liten knäckning hos kiropraktorn. Oj så skönt! Inte en dag för tidigt. När barnen vilade framför en film under värsta eftermiddagsdippen åkte jag och fixade tånaglarna. Under tiden vi har varit borta hade hon som jag går hos ibland hunnit fått barn och kommit tillbaka till jobbet. Pust. Nu står det en mjuk pepparkaka i ugnen och Brjann och barnen är ute och joggar. Dagens höjdpunkt måste nog ändå ha varit en liten shoppingtur på Whole Foods. Jag älskar Whole Foods! Dagen till ära så hittade vi en ny produkt i hyllan, svensk filmjölk. Vilken lycka. Även om nu en skål med fil kommer att kosta lika mycket som en mindre varmrätt på Grand Hotell så känns det bra att det finns möjlighet att få slurpa i sig lite kalcium en dag med kraftig hemlängtan. Den ska högtidligt testas till frukost i morgon med några blåbär i. Omdöme och antal kajor/getingar/stjärnor kommer senare. Whole Foods dingnade av grönsaker, frukt och bär. Jag fyndade bigaråer, nektariner, aprikoser och melon från Lake Chelan och blåbär och hallon vår sida av bergen. Helt underbart! 

 IMG_1010IMG_1012

Packningen är inte riktigt ur väskorna än, men tvättmaskinen har trots det gått varm. Det blir kanske morgondagens projekt att förflytta alla plagg in i garderoberna. På något sätt så växer kläderna när dessa kommer ur väskorna, det väller över kanten och hamnar på golvet. Men tanken att jag ska packa upp allas resväskor puffar jag bort som en elefant smäller flugor med svansen. En annan dag blir bra. Men jag har plockat ur alla pocketböcker. Ohhh happy day! Nu har jag lite att göra när jag surplar filmjölk.

Dagens jippi: Spotify funkar och vi har helt plötsligt massor av svensk musik att lyssna på samtidigt som vi äter bigaråer.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s