30 grader i skuggan

Himlen är oändligt blå och solen skiner som ett illgult klot. Vädret är helt fantastiskt och bergen lyser med sina snöiga toppar. Frågan är vad vi ska göra idag? Åka till sjön eller bara sitta på en randig kudde och njuta.

Med facit i handen blev det lite både och. Brjann tävlade och kom hem före lunch. Han avslutade sin första Olympiska Tri på en bra tid och kom hem nöjd och lite solbränd. Under tiden hann barnen sova och äta frukost. Väl utnyttjad tid. Jag satte mig på en randig kudde på trappan när solen kom fram vid 7.30, sträckläste Anna Gavaldas En dag till skänks, drack några koppar kaffe och odlade mina fräknar. En riktigt bra bok, verkligen värd att läsas. Sedan bar det av ner mot Redmond för lunch i friska luften. Badväskan var packad och solen stod högt på himlen. Vi brände av några timmar nere på stranden i Idylwood, spelade beachvolley, badade och spanade på omgivningarna. Jag hann också med att läsa nästan en bok till, Jonas Coltings Den nakna hälsan. Jag vet inte vad jag ska säga om den. Jag är vansinnigt förtjust i Colting. Han går mot strömmen och säger vad han tycker och tänker, rakt ut. Boken är väl värd att läsa även om man inte är något hälsofreak eller någon elitidrottare. Han har många bra och tänkvärda punkter som han tar upp. För vem blir friskare av lättmargarin när man kan äta smör i lagoma doser? “As for butter versus margarine, I trust cows  more than chemists”. Joan Gussow

Nu börjar det närma sig middag och vi har precis avlagt ett besök på Whole Foods. Majsen kokar, hamburgarna ska snart läggas på grillen och mina dungeness crabcakes ska i pannan. Sedan blir det nog kortspel i solnedgången… mot evigheten och vidare…   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s