Sommarlovets sista dag

Vad gör man sista dagen på sommarlovet? Inte sover i alla fall. Efter campingturen var det direkt på det igen. Snabb dusch och sedan iväg på kräftskiva. Massor av smaskiga kräftor och otroligt trevligt sällskap. Trädgården vi besökte var uppdukad med långbord, måne och levande belysning. Det kändes som om vi var i Sverige för en kväll. Tack Malena och Anders! Imorse var det nya tag och klockan ringde ganska tidigt. Idag är det Labor Day och då var det dags för mig att springa en ny halvmara. Jag och ca 1500 andra morgonpigga samlades utanför Red Hook bryggeriet och pep iväg kl 9. Jag var övertygad om att solen och värmen inte skulle dyka upp förrän framåt lunch men ack så fel man kan ha. Efter en timme, då jag var halvvägs kändes det som om huvudet kokade. Taktiken var att jag skulle sprinta till skuggiga partier men jag hittade inga sådana. När jag för andra gången hade tagit mig upp för backen vid UW i Bothell kände jag att nu får det ta mig sjutton vara nog. Naturen var sönderbränd av solen, jag letade efter kaktusar och började drömma mig till Afrika.

Från 3km sprang med en kvinna i lila tröja som jag aldrig har träffat förr. Vi slog följe och turades om att hålla farten. Det blev en trevlig men ganska kort gemenskap. Vi sa hej då efter loppet och konstaterade att vi överlevde, hon sitt 24e lopp jag mitt 2a. När jag kom i mål hade jag fyra supporters. Tre var mindre nöjda med söndagens tidiga uppvaknande. De hade blivit uppdragna av den fjärde supportern och poängterade att de endast fått en halvtimme på sig att äta frukost och klä på sig. Jag kände inga större sympatier vid målgången där termometern visade 28 grader. Klockan visade 3 minuter sämre än förra loppet men jag måste ändå vara glad att jag inte var en av dem som åkte i mål i ambulans på grund av värmen.   

Nu är det dags för en ny hösttermin, nyinköpta och vässade blyertspennor och gamla injobbade lunchväskor. Men innan dess en King Salmon från Whidbey Island, inköpt på QFC eftersom vi enbart fiskade upp kalla öl på vår campingtripp. Grillen är tänd och nu väntar vi in Brjann som skulle ta en cykeltur på 70 km innan maten.

IMG_8099  IMG_8105IMG_8107

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s