IKEA–vilken besvikelse!

När vi flyttade hit till Seattle för fyra år sedan blev jag så nöjd när jag åkte till IKEA första gången. Det var en bit av hemma, normalitet och vanlighet. Lingonsylten smakade bra, Leksandsknäcket var lagom bränt och smakade bra med några rader Kalles på. Vi åt lunch i restaurangen och fick våra sällsynta kokta potatisar till både köttbullarna och laxen. Som det ska vara i den bästa av världar. Efter några månader började det försvinna varor från matavdelningen och jag hittade allt mindre att släpa hem. Det blev tyvärr mest godis. Så försvann den kokta potatisen från restaurangen eftersom det är allmänt vedertaget att man äter pommes till köttbullar? Ni skämtar med mig, eller? Det är ju allt annat än smaskigt att doppa pommes i lingonsylt och gräddsås. I julas hade det blivit ännu lite sämre men IKEA är ju fortfarande IKEA.

Jag tog mig en tur till det blågula varuhuset idag, för första gången på 4-5 månader. Jag behövde köpa lite svenska varor inför en fest på lördag. Jag har ju hört ryktas om att de skulle upphöra med mycket av maten och bara sälja sitt eget kassa och totalbleka märke. Men hur illa kan det va? OK, det var mycket illa. Allt ätbart var borttaget ur hyllorna och ersatt med skräp. Det som fanns kvar av det gamla, b la Daim, Marabou choklad och Kexchoklad var det “last chance” lappar på så jag gissar att det kommer att se tomt ut om några veckor. Men är man ett fan av pastaälgar, IKEAs mjölkchoklad, senapssill och krusbärssylt så ta en tur. Jag vet att jag kommer att åka allt mer sällan och då kommer anledningen att vara att köpa ljus och servetter. Till och med godiset ska försvinna.

IKEA är ett av Sveriges ansikten utåt tillsammans med t ex Volvo. De har duktigt dragit ner på pluspoängen hos många utlandssvenskar i Seattle. Tycker man att Rösti, pizzabitar och färdiga pannkakor i fryspåse är det som Sverige gör allra bäst då kan man vara stolt över IKEAs insats. Men idag jag kände att det skulle vara bättre att vara helt utan matavdelning på IKEA Seattle. Jag trycker ner hela varuhuset i TV-Sverkers soptunna idag och slänger locket ljudligt på. En överkryssad geting IKEA Seattle!!   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s