Otroliga insatser

Sedan lite drygt tio dagar  tillbaka har vi följt vår kompis  och tränares färd genom det vilda Tasmanien utanför Australien. Han har tävlat i XPD World Championship i Adventure Race med två kompisar (de startade med tre i stället för fyra i laget vilket har gjort allt extra jobbigt). Brjann och jag har följt deras satellitprick, skickat trail mail och hejjat på. Idag går de antagligen i mål, efter 11 dygn på cykel, kajak och till fots. Nästan utan sömn och i regn och rusk bärande på allt sitt material inklusive sina båtar. En otrolig prestation! Jag är full av beundran men också en aning avundsjuk faktiskt. Vilket äventyr! Det var ett svenskt lag som vann och det var dessutom ett svenskt lag som kom tvåa. Nu har jag läst ett par intervjuer med lagen och om varför svenskarna har gjort så bra ifrån sig i år igen. Det låter som om vi svenskar har en bra grund att stå på. Vi är vana vid ruggigt väder, regn och kyla. Vi har ett stort land med mycket tillgänglig natur även nära storstäderna. Med allemansrätten kan vi i princip knalla ut var som helst. Men det jag tyckte var lustigast var att lagen konstaterade att vi alla har orienteringsvana eftersom det är obligatoriskt att orientera på skolgymnastiken. Det stämmer faktiskt och just det kom upp häromdagen när jag pratade med några kompisar. Innan jag opererade axel var ju min plan att jag skulle anmält mig på ett par lokala äventyrslopp. Nu blev det inte så i våras men planen finns kvar och vi är lite närmare målet. Det mina lagkamrater mest oroar sig för är kartläsningen och kompassen vilket jag tycker är det minsta problemet. När vi pratade om det så kom vi just fram till att alla som gått i skolan i Sverige kan läsa en karta och använda en kompass. Jag var urkass på orientering men jag tror att det mest hängde på att jag inte hade lust. Men uppenbarligen så verkar grunderna ha fastnat. Jag har helt plötsligt blivit huvudnavigator! Det kunde man inte tro 1988 i Stabby Skogen. Till våren ser fram emot löp/cykelorientering i skogarna med mitt hemliga lag. Jag tror att vi kommer att bli farliga för motståndarna.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s