Jag får nöja mig med att nätbläddra

Jag har varit på bokklubb och kom hem till ett ganska tyst hus. Två av tre barn hade krypit till kojs och det tredje avslutade sin franskläxa och hasade sig upp för trappan för en stund sedan, via duschen. Alla hade dessutom fått ett hemlagat mål mat i magen tack vare sin händige far. Livet som deltidsarbetande hemmafru är just nu mycket trevligt och fartfyllt. Både det ena och det andra händer på kvällarna, det är till och vara ute och röra på sig. Kvällen avnjöts i trevligt sällskap och med god mat och en ganska bra deckare diskuterades. Och i morgon är det äntligen fredag!

När det är bokklubbskvällar blir jag extra sugen på att bläddra och impulsköpa lite böcker på svenska. Jag skulle till och med nöja mig med en liten sväng  till en Pocketshop. I den bästa av världar skulle jag kunna hojja ner till närmaste bokhandel och införskaffa lite nya böcker. Ni som är nära en svensk bokhandel köp, läs och berätta sedan för mig hur Keplers nya bok är. Jag skulle gärna bläddra lite i den nu.

http://www.svd.se/kultur/litteratur/kepler-spannande-nastan-hela-vagen-fram_6639898.svd

Om Zlatans bok är något att läsa vet jag inte. Bara genom att ha läst svenska nättidningar den här veckan känns det som om jag redan har läst boken.

http://www.svd.se/kultur/litteratur/sagan-om-zlatan_6625588.svd

Men veckans mest intressanta nyhet måste väl ändå vara att Ranelid ska sjunga i Melodifestivalen. Från att vara en uppknäppt och brunbränd dryg författare till en schlagersångare på TVs mest uttjatade program. Jag kan inte påstå att jag är alltför imponerad. Ranelid har fått ganska låga betyg i vår bokklubb. Vi får väl för hans skull hoppas att han sjunger in lite mer poäng.

Och vad skådar mitt… http://www.svd.se/kultur/ny-teori-austen-blev-mordad_6639494.svd  blev Jane Austen förgiftad??

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s