Lucia på NHM

Idag var det äntligen dags för svenska skolans årliga luciatåg på Nordic Heritage Museum. Caroline hade äran att vara självaste lucia och Sofia var tärna i årets upplaga av det ljustäta tåget. Allt gick finfint, ingen svimmade och sången hördes i hela lokalen. Det är ett gäng otroligt duktiga barn som kämpar på med Stilla Natt och Staffansvisan år från år. Efter uppträdandet gick vi snabbt igenom Josef Frank utställningen på museet. Jag ska ta mig en tur tillbaka under december för att njuta i lugn och ro.

IMG_8495

IMG_8504

Efter den stora tilldragelsen åkte vi vidare till en av de få skandinaviska mataffärer som finns kvar i Ballard. Efter IKEA slutade med sin riktiga mat har Scandinavian Specialities sakta fyllt på förråden och de tror att de kommer att ta in mer och mer svensk mat i framtiden. Idag var affären välfylld. Vi fyllde korgen med både det ena och det andra och det känns som om det finns hopp om ett ganska välfyllt julbord i år också. Julskinkan är beställd och ska hämtas veckan innan jul Vi kom hem med pärlsocker, sirap, rågrut, hårt tunnbröd, prickig korv, ansjovis, sill, kaviar och en hel del till. Vi avstod Paradisasken för ca 250 kr. Lakritspiporna och Dumleklubborna slank däremot ner snabbt, redan innan vi hade lämnat parkeringen faktiskt. Tur för oss att de har söndagsöppet under hela december.

Sedan var det sen lunch på The Counter nära Ballard Bridge innan det bar av hemåt igen. Solen sken, himlen var blå och Seattle  visade sin allra bästa sida idag. Det är otroligt att se att ännu en vithövdad örn har tagit plats på bron över Lake Washington. I somras dog vår broörn som suttit och vakat över trafiken på bron över till stan. Varje gång vi kört över har han suttit på en av lyktstolparna med blicken riktad mot trafiken. Nu har en annan örn tagit hans plats.

IMG_0290

IMG_0293

IMG_0302

Stalin glittrade i solen i Fremont.

IMG_8476

Nu är det söndag kväll och det är läxdags. Nedräkningen har börjat, nu är det bara två skolveckor kvar innan jullovet!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s