Update

Första omgången har precis åkt till skolan, något försenade och stressade. En 3-sidors labbrapport i en hand och ett enormt scienceprojekt i en annan hand. Sista rycket innan lovet och lärarna gör verkligen allt för att klämma in dubbelt jobb sista veckorna. Lunchväskor, vattenflaskor och ryggsäckar som väger upp emot 25 kilo. Idag är det soppa och plättar i lunchväskorna. Vi konstaterade att plättar är betydligt godare än pannkakor. Vi har levt utan plättlagg i fyra år men häromdagen sprang jag på en lagg för amerikanska minipannkakor och det var ju inget att fundera på. Plättarna ska staplas på hög, och man ska ta en hög i taget och lägga ut i blomform på tallriken. Min mormor gjorde magiska plättar med bacon. Jag ska försöka sälja in den varianten här också. Just nu står jag i alla fall högt i kurs. Alla barn konstaterade att plättar är så förbannat gott och man blir glad av plättar.

Årets person är utsett av Times blev The protester. Året kännetecknas av att så många världen runt protesterar. Här i Seattle protesteras det också. Olika delar av stan har intagits och skräpats ner. Bajamajor har ställts upp och tälten duggar tätt. Jag vet inte vad jag ska tycka. Eller det vet jag faktiskt. Syftet var nog gott från början men nu får det vara nog. Klipp er och skaffa er ett jobb. Hur mycket har inte dessa protester kostat stan?

Nu ska snart bil nur två med barn nummer tre fara mot skolan med något lättare ryggsäck än de två första. Två skoldagar kvar innan vinterlovet, två hela veckor ledigt. Nio dagar kvar till julafton. Jag kan meddela att endast ett fåtal julklappar är inköpta och bakningen är lite smått påbörjad. På söndag är svenska skolans julfest, efter det är det dags att börja förbereda julen.

Klättringen har gått in i träningsmode, det är sluttävlat för några veckor. Nu skrattas det lite mer på träningarna och de har även lagt till yoga en dag i veckan. Sofias volleyboll tog slut igår, vi firade säsongen på Dairy Queen och skrålade på hela stället. Nu måste vi vänta till i mars innan nästa serie börjar. Johannas volleyboll håller ut hela veckan, sena kvällar och avslutas med domarkurs. Tyvärr är det träningsledigt på lovet för att de inte har något gympasal att träna i under lovet men direkt efter nyår börar både träningar och matcher. Brjann har varit på resande fot under flera veckor känns det som men idag hörde jag garagetporten åka upp 5.40 och badbyxorna packades redan igår. Jag besöker frekvent herrar med magiska händer. Jag gled lite på cykeln för några veckor sedan när jag vid något svagt ögonblick trodde jag var 20 igen. Hala skogsbackar, mycket löv och onda ryggar. Stockar att hoppa över och en otroligt bra cykel. Nu gör det ont. Idag ska jag bli ryggknådad och jag längtar redan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s