Ljuständing, priser och snöfall

Det blir allt mer glest mellan uppdateringarna. Jag kan inte direkt skylla på att jag har haft för mycket att göra, jo, kanske. Hemma är jag i alla fall inte. Summerar jag mina dagar så är jag nog mest i bilen. Till och från, från och till och på väg någon annanstans. Veckans stora minus är att vår Jura har suckat och lagt av. Nu står den som ett stort monument på köksbänken, från lyckligare tider, ungefär som Lenin i Fremont, grå och stel. Det är ett stort bekymmer även om det kanske låter som en löjlig parantes för er andra. Hur gör man en god kopp kaffe? Presskaffe har det blivit i några dagar och just nu försöker jag svälja ner en kopp Folgers instant med varm mjölk. Jag kan inte riktigt svara på om det är riktiga bönor i den burken. Det är min campingburk. Burken som tas fram när gasoltuben kokar en kastrull med övatten när solen går upp över Stilla Havet. Håret luktar brasa, kläderna behöver tvättas, det känns som om ett tåg har passerat genom tältet under natten. Då åker Folgers burken fram och det smakar alltid bra. Nu, mindre bra, faktiskt riktigt äckligt.

Andra nyheter från veckan som passerat är riktigt trevliga. Caroline blev invald, insvuren eller vad man kan kalla det i Honors Society. Ikväll var det cermoni då hon svors in i cirkeln av framtidens ledare och duktiga människor. Det var ju ingen överraskning för oss, vi vet ju hur attans duktig hon är. Vi börjar få rutin på ljuständning och diplom, Johanna gjorde samma sak för exakt ett år sedan.

Sofia har en annan cermoni på lördag och då blir det prispengar minsann. Sofia och en kompis lämnade in ett uppsatsbidrag till en tävling för hela Lake Washington skoldistrikt. Uppsatsen handlade om mobbning. Planen var först att lämna in en affisch men de var inte riktigt nöjda med den så då skrev hon ihop en sida och lämnade in. Och vann. Mycket spännande! På lördag blir det uppläsning av uppsatsen, pompa och ståt och överlämnande av priser.

Johanna har tillbringat helgen i soffan. Efter 25 timmars volleybollspelande varje vecka kom förkylningen som ett brev på posten. Det gjorde att vi alla fick en ledig söndag. Vi fick stanna hemma från helgens turnering i Everett. Lite trist. För första gången var det spännande saker som hände vid sidan av spelet. Föräldrar i motståndarlaget betedde sig lite illa och polisen kom med handbojjor.

Vi andra två jobbar på maratonformen. Brjann går upp i gryningen och simmar och cyklar, jag tar över när alla är ätna och ivägskjutsade till skolan. Måste erkänna att jag fuskat lite och dragit ner på antal kilometer. I helgen blir det träningslopp för både mig och Brjann, Lake Sammamish half marathon. Imorse när vi vaknade var det vitt på marken och snö i luften. Vi vore otroligt tacksamma om det inte snöade på lördag morgon. Men snöar det kan man ju önska att man hade en snygg bastudräkt. Går att införskaffa för en billig penning på Target om man vill svettas lite extra.

IMG_1483

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s