Äventyr nummer 3… nu börjar det gå snabbt

Helt plötsligt var det den 28 juni och dags för mitt skräckrace. Min racepartner Anna behövde stå över det här racet så Totally Lost fick vila den här gången. Till min stora skräck och förtjusning så blev jag medvärvad i de coola killarnas lag för några veckor sedan. Killarna som rest hela jorden runt och tävlat i veckolånga äventyr, blivit bitna av spindlar och ormar i djungeln, kört vansinnesfärder nedför floder i andra världsdelar, vadat i lera bärandes på 80kg båt på ena axeln och en cykel på den andra. Idag bildade vi ett team, jag och de tre rutinerade unga männen. Jag måste erkänna att jag sovit dåligt flera dagar för jag varit så nervös.

Killarna började med att knorra lite över min utrustning, min cykel var inte tillräckligt snabb. Jag körde slicks på min mnt idag så nog gick det hyfsat fort ändå. De hade med sig en extra road cykel till mig men jag valde att cykla på min Marin och tänkte att jag får trampa så benen glöder. Idag kunde jag koncentrera mig på att ta mig framåt, jag hade ingen kartläsning att tänka på och inte heller behövde jag jaga kontroller. Killarna var noga sammanjobbade och jag behövde bara haka på.

Vi började med paddling i Lake Washington och det gick finfint. Jag måste erkänna att jag inte har paddlat ordentligt på säkert 20 år. Grabbarna hade en dubbelpaddel med till mig så det var bara att köra. Innan sista kontrollen hade vi en stor vidhövdad örn framför kanoten. Han satt på en uppstickande pinne 7-8 meter framför mig bland näckrosorna och lyfte sedan helt tyst och flög i cirklar runt oss. Otroligt maffigt!

Nu fick vi vänta och vänta innan nästa del var klar. Det regnade lite och blev lite kyligt. Det blev fördröjning för att kartorna inte var klara. När vi äntligen kom iväg hade det redan hunnit bli mörkt och pannlamporna lyste i mörkret och cykellysena blinkade rött. Det blev en tung början på cyklingen. Det började med att vi fick vid flera tillfällen hoppa av och bära cyklarna upp för trappor och branta uppförsbackar. Jag började ångra mitt beslut att köra på min cykel som är betydligt tyngre än en road. Vi cyklade på länge och tog våra kontroller. Nu var det kolsvart och vi befann oss helt plötsligt i Magnusson Park och fick en ny karta i handen. Nya kontroller och nu till fots. Vi tog oss snabbt fram och över en hel del staket och annat stickigt och blött. En timme kändes som 5 minuter och vi höll ett stadigt löptempo. På cyklarna igen och nya kontroller. Nu gick det fort, ena sekunden klättrade vi i backar som kändes som de aldrig skulle ta slut och andra sekunden gick det så vansinningt fort utför. Min cykel har aldrig rullat så fort. Det var länge sedan jag var så koncentrerad och jag måste erkänna, aningen rädd. Och vi kom i mål och hela kvällen hade passerat och det var nästan natt. Vi kom in som första mixade lag, minuten efter proffsen med matchande dräkter med reklam på. Mina lagmedlemmar verkade vara nöjda med placeringen och vi utväxlade höga femmor och ryggdunk samtidigt som vi åt lite och snackade lite med de andra. Sedan hakade vi upp cyklarna på bilen och drog oss hem efter en lång kväll och jag fick löftet om att jag fick haka på grabbarna när jag ville.

Vilken prövning… och jag tror att jag nu kan börja kalla mig en adventure racer. Nu sitter jag här 01.30, mitt i natten efter ett försök till att sova. Jag är helpumpad med koffein eftersom jag hade blandat specialdryck i vätskeryggan. Jag höll tempot så vätskan funkade och den verkar fortfarande funka eftersom jag är pigg som en lärka.

Mer än kul, mer än jobbigt, mer än häftigt, mer än maffigt. Och inga bilder den här gången men jag har en känsla att jag kommer att göra detta igen…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s