Skolan började helt plötsligt två veckor för tidigt

  Jag läste någonstans att rävar inte får runner’s high men hundar däremot får endorfiner som kickar in efter en löprunda. Då är jag mer släkt med hunden än med räven. Och det tur det. Det gäller att springa mycket nu innan skolstarten. Mycket nerver, många kvaliteter som ska visas upp. Ja, inte när det gäller mig så klart. Jag är safe, jag är bara en high school mamma. Men jag känner att jag behöver mycket endorfinkickar om jag ska ta mig igenom första året av high school igen. Det är dags för vårt största barn att börja high school! Ni vet gymnasiet. Vissa älskade det och för andra var det tre år av ständig plåga. Själv kände jag mig ganska likgiltig och ibland ganska plågad faktiskt, det var bara ett nödvändigt ont innan man kunde börja plugga på riktigt. Och få kårleg. Lite sorgligt med tanke på att jag själv är lärare och vill ju inget hellre att mina egna barn och mina lever ska älska att gå till skolan. Samtidigt hör jag mig ofta själv säga hemma att det bara att bita ihop och stå ut, allt är inte kul jämt. Jag hoppas att det kommer att gå som en dans för alla tre. För visst dansas det mycket på high school filmer?

  Vi har i alla fall smygbörjat idag. Det var orientation, fotografering och snart har vi några timmars try outs för vårt val av sportliga aktiviteter och sedan håller det på så några veckor innan skolan börjar. Det är inte lätt ska jag säga men halar man upp checkboken så kommer man hyfsat långt i alla fall. Jag var naturligtvis inte med i morse utan var iväg och jobbade på nya endorfinkickar, är man 15 så klarar man sig själv. Det delades ut busskort (som inte kommer att behövas, vem åker stadsbuss!), parkeringstillstånd för elever (som snart kommer att behövas) och diverse information och blanketter. Vi har, genom att skriva på många papper, lovat dyrt och heligt att vi lovar att göra allt de vill och dessutom kommer vi inte springa runt om vi fått hjärnskakning. Det är mycket att hålla reda på. Och vi ska alltid göra vårt bästa. Nu kör vi så det ryker och hela livet blir som Grease och High School Musical över en natt. Eller hur? Så funkar det ju!

   

   

  Leave a Reply

  Fill in your details below or click an icon to log in:

  WordPress.com Logo

  You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

  Facebook photo

  You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

  Connecting to %s