Baktunga barn

Skolan har delat ut datorer till alla våra barn. Nu bär de alla på en liten men ganska tung netbook inklusive batteri och sladdar. De är ganska baktunga när de kliver ut ur bilen på mornarna. Det ska underlätta skolarbetet och föra in dem till framtiden. De ska bli framtidens vuxna, mer utbildade och smarta än någonsin. Det betvivlar jag inte alls att de kommer att bli. Skärmsmarta och på alla andra sätt smarta. De kör avancerad multitasking, dator, telefon, TV, Kindle och Surface samtidigt som de för en diskussion med den som sitter bredvid. Utan att tappa fokus. Jag kan knappt hålla fokus på en sak i taget. Läsglasen åker av och på och det är ju så meckigt med allt. Varje dag tror jag att synen har förändras kraftigt men ofta är det bara frukosten som hamnat på läsglasen.

Den inre tillväxten är starkare än någonsin. Hos alla, barn och vuxna. Ni vet väl att man alltid ska fortsätta att utveckla och utbilda sig om man vill att hjärnan ska åldras på ett bra sätt. Sudoku, plockipinn, korsord, fysik på ditt lokala komvux. Något svårt och utmanande är bra. Som att lära sig simma. Jag kanske inte skulle satsa på plockipinn utan välja något lite mer utmanande. Jag tror på böcker, alla typer av böcker. På något sätt växer man inombords när man läser, den inre tillväxten. Både hjärnan och hjärtat utvecklas.

Hos oss är det aningen blött, regnet väljer att droppa ner några timmar varje dag. Det kunde vara betydligt värre, men det skulle sitta fint med lite sol. Återuppbyggnaden efter Sandy har påbörjats och valet närmar sig. En början för vissa och slutspurten för några andra. Smutskastningen ligger på topp både på lokal och nationell nivå. Vi får väl se, vi får väl se…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s