Irriterad

Det är dumt att klaga men jag gör det ändå. Det tar emot lite, det är lite motvind och hagel. Jag är less, irriterad och jag har börjat mumla när jag är ensam. Så är det. Och det är ju november så det är väl inte så konstigt. Mörkret kom över en natt och regnet hängde sig fast utan att ens fråga om lov. Och det drar i huset. Fötterna är kalla om natten. Och jag har svårt att sätta på mig strumpor själv. För första gången sedan 1992 äger vi inget hus eller lägenhet (snart). Det är lite läskigt. Tänk om vi blir hemlösa?

Jag är irriterad på mörkret. Jag har ju förberett alla i min närhet att det är lätt att bli deprimerad här under hösten och vintern. Många svenskar och normala amerikaner också för den delen, tappar gnistan. Men det är bara att äta vitamin på burk och springa i skogen. Det löser alla problem. Men nu kan jag inte springa och redan efter ynka tio dagar har humöret grävt ner sig. Endorfiner och vitaminer går hand i hand och mina endorfiner ligger kvar under en sten i Bridal Trails. Vitaminerna skrattar åt mig från burkbotten. Och hur många mandariner kan man äta utan att må illa?

Jag är irriterad på andra bilförare. Man skulle kunna tro att Seattlebor skulle vara excellenta bilförare i regnväder. Så är det inte. Köra sakta och ligga nära, gasa upp och tvärnita om och om igen. Irriterande. Och sen kommer halkan och då kan man lika gärna stanna hemma om man är rädd om livhanken.

Jag är irriterad på folk på gymmet. Folk som går långsamt på löpbandet när man kan springa eller gå raskt. Folk som springer inne på löpbandet istället för att springa utomhus och få frisk luft. Folk som stoppar ner tröjan i cykelbyxorna så ingenting lämnas åt fantasin. Folk som skyltar med nyopererade kroppsdelar och jag blir bara stressad över att något ska pluppa ut. Folk som pratar högt om sina senaste pajrecept. Irriterad på mig själv att jag bryr mig. Tjatigt av mig, fjantigt. Tänk vad alla måste irritera sig på mig. Hon med robotarmen, guuu va hon gnäller.

Jag irriterar mig på det mesta. Håll er undan!

Det är bara att ta nya tag. Jag gör en Fem i topp lista så jag får lite att se fram emot.

1. Snart är det jul

2. Då får man äta lussebullar

3. Och handla julklappar

4. Och dricka glögg

5. Och om 4 månader är armen läkt

 

IMG_2166

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s