4 solar

Idag har jag ägnat ett par timmar åt kroppsliga bestyr och framtidsinvestering i form av en lång och rykande snabb cykeltur samt ännu ett CrossFit pass. Cyklingen gick hur bra som helst, cykla på grusvägar och bilvägar är lätt, oförskämt lätt jämfört med förra helgens tävlingsbana. Nästan avslappnande om man kopplar bort tröttheten i benen i backarna. Jag tog rekord och vann dagens farttävling. Ja, nu var det ju bara jag som cyklade så det var ju inte speciellt svårt att vinna. Jag drog på när jag cyklade hemåt på 140e gatan. När jag närmade mig en blinkande varningsskylt som ändrar färg och text när man passerar 25miles/h fick min mountain bike jobba hårt och jag lyckades få skylten att blinka. Nästa gång blir det racercykel, då kommer nog skylten kortsluta. Små vinster i vardagen.

Den andra framtidsinvesteringen var ännu ett CrossFit pass. Jag vet fortfarande inte om det är bra eller dåligt, flipp eller flopp, hej eller nej… ja, ni fattar. Det är stundtals rätt kul. Jag gillar uppvärmningen, jättemycket. När vet när man får sträcka på sig och känna efter var det gör ont. Sen gillar jag tunga vikter. Men det är väl oftast ganska kul när det går bra och man känner att det fungerar. Första delen var toppen för mig. Front squats med mycket vikt, 5 x 5 repetitioner. Det är bara att ladda på.

Sen ni, sen blev det repklättring. Klättra upp mot taket med hjälp av ett rep. Va?? Varför? Jag har något minne av att jag hasade mig upp för ett rep på Sverkerskolan iförd sockiplast och gympadräkt 1979. Det var sista gången det tricket fungerade. Efter det har kroppshyddan förändrats radikalt. Idag fick jag höra att det inte har så mycket med kroppshyddan att göra och dessutom var jag mer än nog stark enligt lilla myggan som instruerade. Hon hasade sig upp och ner mycket graciöst och jag gapade imponerat. Det är något visst med duktiga atleter. Det är väl klart att jag ska prova och jag hoppar högt och handlöst uppåt. Men vet ni, det gick ju ganska bra. Jag krokade in fötterna, bytte grepp med händerna och kämpade på. Och sen tittade jag ner och fick svindel. Fy bubblan. Golvet under är ju hårt. Men betyg helt ok.

Sista momentet var mer i min smak. Burpees. Jag gillar burpees. Det är ju ganska rakt på, kan man så kan man. Kan man inte så är det bara att jobba på flåset. Till dessa skulle det läggas till närmare 50 toes to ring. Man hänger i ringarna och ska upp med tårna till dessa med raka ben. Låter lätt eller hur? Det var lätt, de första 10. Sen blev det lite trögt. Eller nu hittade jag på, det var nästan omöjligt. Jag avslutade platt på golvet innan jag samlade mig och cyklade hem.

Det värsta är att det är lite av ett beroende. Man vill ha mer, bli bättre och lyfta lite tyngre. Jag ger den här träningsveckan 4 solar. Men veckan är ju egentligen inte slut än så det kanske hinner bli en sol till. Speciellt om solen håller sig framme imorgon. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s