Dags att packa ryggan igen

Nu är jag här igen då, här där jag inte varit på länge. Så kan det gå. Jag har mest ägnat mig åt att skriva i tanken och ni ska bara veta hur ofta jag tror att jag skriver. Men nu kommer det. Det är mitten av mars och tiden rullar vidare. Det är mycket annat som också rullar vidare. Alla skolor verkar ha finals i några veckor, fast inte samma veckor och det sätter sina spår här hemma. Det är blinkande datorer, uppslagna böcker här och var, lösa papper med anteckningar och allmänt mycket annat viktigt som ligger och skräpar i hörnen. Anspänningen gjorde att ett barn vek sig, feber och genomförkyld, och kan nu hittas i soffan. Vi andra håller oss på avstånd och spritar händerna och allt annat som inte är beklätt.

Volleybollen rullar vidare för både spelaren och coacherna. Det är ett något överväldigande schema som vanligt. Det ser inte så illa ut på pappret när kontraktet ska skrivas i början av säsongen men sen slår det till och helg efter helg ringer klockan vid 5. Snart bär det av till varmare trakter, Spokane. Klättringen fortsätter med både coachning och klättring. Just nu ägnas det även tid att hänga upp mamman på väggen. Jag ser tydliga framsteg.

Tävlingsschemat börjar fyllas och det finns inte mycket tid över där heller. Det läggs till och läggs till, det ena roligare än det andra, mest typ 2 roligheter. Ni vet sådant som är roligt och njutbart efter, när loppet är slutfört, innan är det mest djup ångest och magont och under själva loppen smärta och sömnlöshet. Två stora tilldragelser blir det och många mindre klämmer vi in mellan. Jag ser fram emot ett veckolopp i Kina framåt sommaren. Jag håller tummarna att allt går i lås och att vi får ihop planerna och pappersarbetet. Hur kul blir inte det? Cykla runt i en annan världsdel, skava sig upp och ner för ett berg eller 5 och paddla runt i en och annan sjö som man inte kan uttala namnet på. Låter bra tycker jag. Nu gäller det att börja leta i garaget efter klättringsselar, cykelhjälmar, paddel och annat livsnödvändigt som finns på utrustningslistan. Och det blir nog till att införskaffa en och annan ny långkalsong och yllestrumpa också.  

Nästa stora event efter Kina är i en annan del av världen, nämligen hemma i Sverige. Vem skulle kunna tro att jag skulle kasta mig ut i havet igen? Inte jag. Ja, men så blir det. ÖtillÖ. Kläm på den ni. Det ska bli spännande att komma tillbaka. Med mig i repet får jag en simstark amerikan i sina bästa år. Jag hoppas på solsken och svag vind. När kan man börja titta på väderleksrapporten för september? Nu dansar vi ingen vind och inga vågor dansen. Och träningen kommer att delsvis ske i ett valtätt och iskallt Stilla Havet. Snacka om att leva ut sina mardrömmar.

Tack vare ett väldigt varierade tävlingsschema så är mitt träningsschema något schizofrent. Det ska cyklas, springas, hikas, klättras, simmas, paddlas och lite till. Och så ska jag ju börja simma med skorna på igen och springa i våtdräkt. Och så ska jag ju bära på alla prylar under en vecka i Kina samtidigt som det ska cyklas och joggas runt i varierande miljöer och helst uppför så då innebär det att jag måste vara stark som en mindre björn eller en liten älg. Just därför så fortsätter jag med att langa kettlebells över huvudet och lyfta löjligt tunga marklyft och andra riktigt coola saker varje dag. I kombination med all annan evighetsrörelse. Och vet ni hur bra det är för hjärnan? Nehej. Ja då får vi prata om det en annan gång.         

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s