Hur god ser man ut på en löprunda?

Jag har fått många råd genom åren, vissa bra andra ganska dåliga. Idag fick ett tips från min allra bästa löparkompis Anna. Vi sprang genom skogen i utkanten av Redmond, mossan hänger längs trädstammarna, fåglarna kvittrar och det är färska spår på trailen. Det är djup och tät skog och det är otroligt vackert och grönt. På skyltarna vid infarten på parkeringen står det vänligt att man ska dela skogen med dess invånare, björnarna, pumorna och alla andra vilda djur. Vi har inte sett någon björn där tidigare och inte idag heller. Rådjuren brukar titta lite stillsamt och trött på oss och en och annan coyote smyger förbi ibland. Men vi är ju två tuffa, starka kvinnor med Camelbacks i vackra färger. Idag hade jag till och med min fickkniv i ryggan. (Den låg kvar sen förra veckans adventurerace.)

Av någon anledning så pratar vi alltid om bergslejon, ämnet kommer alltid upp när vi är en timme in i skogen. Det är väl så att vi båda har en underliggande skräck för köttätande djur. Vi sprang i alla fall längs stigen och hittade något som såg ut som hallon och som smakade riktigt gott. Precis då får jag veckans visdomsord serverat av Anna. Kommer det en björn så håll in magen så ser du inte lika god ut. Ja, så är det nog och så har jag ju min lilla fickkniv i ryggan för säkerhets skull.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s