Det var länge sedan vi hördes…

Uppehåll i flera veckor, det har inte hänt på år och dar. Nu är jag tillbaka, lagom till första advent. Två tärnor och jag har precis återvänt från årets luciatåg på Nordic Heritage Museum. Det blev ett riktigt fint tåg i år och barnen var lika duktiga som vanligt. Kanske till och med lite duktigare än vanligt. Det är så roligt att se så många svenskar och svenskättlingar fylla upp stora salen varje år för att lyssna och titta på skolans luciatåg. Ganska otroligt egentligen. Andra sidan världen, flera hav och länder mellan. Och tiden har på något sätt varit helt stilla här och kanske till och med backat lite. Det enda som påminner om 2012 är alla kameror och telefoner, annars känns det som 1979. Skönt på något sätt.

Nu sitter vi aningen utmattade med mätta magar. I alla fall några av oss, två är på vift. Heldag volleyboll och flygresa några timmar söderöver roar de andra sig mig. Jag ska lite i sista minuten hänga upp en stjärna till i ett fönster till. Och nu är det söndag, första advent och glöggen är kryddad och kokt. Det är inget adventsväder direkt. När vi tog bron över till stan på förmiddagen var det slagsida. Det blåste så otoligt mycket så bilen gled sidledes. Regnet föll mer än tätt och torkarna hann inte riktigt med att rensa rutan. Lite snö och kallare temperaturer skulle sitta fint. Och gråheten skulle kanske försvinna.

Igår knatade vi runt i skogen och det kändes som september. Löven ligger i ett tjockt lager på stigarna, det doftar svamp och gammal vilddjursandedräkt. Lerigt och blött. Och faktiskt riktigt vackert trots att det är regn och grått mest hela tiden. Men ingen julkänsla direkt. Men 90 minuter skogslöp gör mycket för humöret. Det går sakta och försiktigt fram. Det går ju inte direkt att veva på med armarna. Armen sitter kvar och likaså robotarmen. Riktigt imponerande och aningen skrämmande för alla under 7 år. Jag har nu också fått ett extra handledsskydd som grädde på moset. Det visade sig att handleden hade fått sig en skjuts också. En arm, två brott. Bättre att samla allt elände på ett ställe.

Nu ska vi jobba på här hemma så julen kommer snabbare.

På återhörande!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s