Rakt upp mot toppen på Mt Si

Idag bar det uppför ett berg, rakt upp mot den grå himlen. Regnet öste ner och vinden tog i uppe på toppen. Bilen styrde mot North Bend och Mt Si. http://www.mountsi.com/ Vackert så man storknar och högt så man får svindel. Vi parkerade och började gå uppför. Och vi gick och gick, ganska länge, flera timmar faktiskt. Vi gick raskt i ösregn och sido regn och i snällt regn som droppade ner mellan träden när skogen blev tät. Träden är så gröna och fina på stammarna av mossa, som om de har stickade ylletröjor på sig. Efter lång tid kom vi upp till toppen där skogen bara försvann och det bara var sten. Vi blickade ut mot det grå. I vanliga fall kan man se långbortistan, hela halva världen och några bergskedjor och mycket himmel. Idag kunde man inte se något för att det regnade vattenhinkar från en grå, dimmig himmel. Så vi vände och sprang ner för berget, nästan oförskämt lätt. Nästan så att man glömde hur tråkigt det var att gå uppför. Fort gick det. När vi svängde ut mot North Bend (Twin Peaks staden) så såg vi ett helt gäng med djur som jag gissar var olympic elk. Stora gråbruna älgliknande djur i en stor flock. Som tur var så höll de sig från vägen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s