21097 meter i Watershed

Idag var det dags för en till halvmara, jag vet inte vilken i ordningen. Det börjar bli lite av en vana att springa en halva då och då. Det är fortfarande långt men inte så långt att man behöver träna mer. Skillnaden idag var att det var en tävling helt i terräng, inte ett gruskorn så långt ögat kunde nå och absolut ingen asfalt. Jag var tillbaka där Totally Lost har haft sina bästa turer bland duggregn, hjort och coyotes. Idag var det för mycket folk för att några vilda djur skulle våga sig fram men vi mötte några hästar som vi fick vänta in innan vi kunde springa på.

Solen sken och det värmde upp mot närmare 5 grader innan start. Det var blött i marken efter att det hade regnat under natten och mossan på träden låg tät. Vi fick börja morgonen med att åka gula skolbussar från en parkering några minuter bort. Det var tyst i bussen och alla var aningen trötta så här en söndag när solen precis tittat fram. Det är ganska härligt på skogslopp. Det är några hundra tävlande och alla nickar åt alla. Någon väskinlämning finns inte utan alla lägger sin kasse på en stor presenning och den ligger kvar några timmar senare. Det delas bars och pb&j mackor och det är pratsamt i kön till de honeybuckets som står uppställda.

Terränglopp går lite långsammare än asfaltslopp och sluttiden känns aningen frustrerande. Det är mjukt i marken, stenigt och mycket trädrötter. Det är också aningen trångt och svårt att passera andra löpare. Något som däremot inte känns frustrerande är kroppen. Man mår betydligt bättre i kroppen av att springa i skogen, ingen träningsvärk eller onda ben. För att inte tala om hur fint det är, fåglarna kvittrar, träden är gröna och solen glimmar på ytan av sjöarna. Spara benen och spring på stigarna!

Jag firade genom att registrera mig på en ny halva. Upp för ett berg den här gången, mitt absoluta hatberg Squak. Rakt uppför och sedan in bland buskar och snår. Sist jag var där önskade jag att jag hade tagit med mig lie och machete och konstigt nog svor jag att jag inte skulle återvända inom en snar framtid. Tänk vad fel man kan ha.

Dagens skolval:

bild från icebug.se

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s